Gemeente

Wat u als gemeente van de AWPG NZH kunt verwachten

U als gemeente heeft na de transities in het sociale domein een grote rol in het welzijn en de gezondheid van de inwoners in uw gemeente. Decentralisatie van overheidstaken én bezuinigingen vragen om een andere manier van werken door gemeenten. U heeft behoefte aan oplossingen op de korte termijn om uw beleid voor het sociale domein en de publieke gezondheid efficiënt en effectief uit te voeren. U wilt wel dat dit is gebaseerd op gedegen wetenschappelijke inzichten.

In de video hieronder kunt u zien wat de Academische Werkplaatsen Publieke Gezondheid in Nederland hierbij voor gemeenten kunnen betekenen.


Video: Wat hebben gemeenten aan de Academische Werkplaatsen Publieke Gezondheid?

Met (kortdurend) praktijkgericht onderzoek helpt de AWPG NZH gemeenten in de werkgebieden van de GGD Haaglanden en de GGD Hollands Midden bij het verhelderen en oplossen van lokale vraagstukken op het gebied van de publieke gezondheid en het sociale domein. Samen met de kernpartners LUMC, TNO en Universiteit Leiden bieden de beide GGD’en u hiervoor de benodigde expertise.

grafiek-wisselwerking-ggd-en-gemeente

Voorbeelden van onderzoek in uw regio

Wilt u als gemeente weten welk onderzoek er mogelijk is? Raadpleeg de webpagina Aandachtsgebieden of bekijk onze video’s op Vimeo om voorbeelden te zien.

vimeo-intro-afbeelding-klein

Contact

Heeft u een vraag? Wilt u weten wat de AWPG NZH voor u kan doen? Neem dan contact met ons op. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de GGD Haaglanden of de GGD Hollands Midden.

 

AWPG NZH is awpg Lumens

 

Bekijk onze nieuwe website op awpglumens.nl

 

Logo awpg Lumens

Dit zal sluiten in 20 seconden